Влада міста в США змусила колекціонера продати 200 машин (Фото)

Чиновники назвали унікальну колекцію автомобілів “нелегальним звалищем”

Влада міста Нортфілд в штаті Мічиган змусила місцевого жителя Рона Дозета продати величезну колекцію машин. Причиною стала постанова місцевої адміністрації, яка забороняє зберігання незареєстрованих транспортних засобів на відкритому повітрі. Про це повідомляє “Мотор” з посиланням на видання Jalopnik.

Зараз колекція Рона налічує понад 200 машин. Переважно, це європейські моделі на кшталт BMW, Volkswagen і Saab. Але є в ній і рідкісні екземпляри. Наприклад, Dodge Dakota Sport Convertible, який був випущений в кількості чотирьох тисяч примірників, або Willys Jeepster Commando.

Незважаючи на те, що всі машини знаходяться на приватній території, влада назвала її “нелегальним звалищем” і зобов’язали власника продавати по 20 машин на місяць.

На початку року аукціонний дім VanDerBrinkAuctions виставив на продаж приблизно 700 автомобілів. Всі вони належали жителю Огайо Рону Хакенбергу, який почав збирати колекцію в 1960-х. Туди потрапили різні моделі, але особливу увагу Хакенберг приділяв марці свого першого автомобіля – Studebaker. Таких машин в колекції налічувалося 250 штук.


Не пропустіть