Названо найнадійніші і ненадійні авто 2017

Американська маркетингово-інформаційна компанія JD Power склала рейтинг надійності авто 2017.

Примітно, що ті бренди, які раніше асоціювалися саме з надійністю, «скотилися» на низ. Так, якщо в першій трійці знаходяться Kia, Volvo і Skoda, то замикає це список Land Rover, Audi і BMW.

Дослідження JD Power включає аналіз проблем, що виникли протягом останніх 12 місяців у власників транспортних засобів в Великобританії після 12-36 місяців володіння. Аналітики компанії вивчають не менше 177 неполадок, пов’язаних з авто, по восьми категоріях: зовнішній вигляд автомобіля, водіння, функції / органи управління / дисплеї, аудіо / зв’язок / розваги / навігація, сидіння, опалення, вентиляція і кондиціювання повітря, інтер’єр автомобіля, а також двигун і трансмісія.

У той час як 58% власників автомобілів преміум-класу, які не відчували ніяких проблем зі своїм автомобілем, заявляють, що вони «безумовно будуть» купувати або брати в оренду той же бренд знову, тільки 48% власників розкішних авто, які зазнали одну або кілька проблем, хочуть залишитися вірними обраній марці в довгостроковій перспективі. Крім того, спостерігається різке зниження передбачуваної лояльності автовласників, які відчувають перші проблеми зі своїм автомобілем -з 49% до 40%. Частково цьому сприяє постійно зростаюча кількість проблем з машинами.

«Незначні проблеми, такі як «туманні» вікна, шумні гальма або важко використовувані навігаційні системи можуть бути дуже неприємними для власників і можуть негативно вплинути на лояльність до бренду», – говорить Марк Лендрі, керівник відділу досліджень в JD Power Europe. – «Проблеми з дизайном нелегко виправити в рамках обслуговування, і якщо власник повинен жити з цими проблемами протягом значного часу, шанси придбати той же бренд в майбутньому зменшуються».

Серед інших моментів дослідження – той факт, що власники преміальних автомобілів, як правило, дуже задоволені зовнішністю свого автомобіля (дизайн є ключовою причиною їх покупки). Іншими ключовим фактором при покупці автомобіля є, звичайно ж, економія палива, в той час як проблеми з підключенням і проблеми з розпізнаванням голосу є одними з шести найбільш поширених проблем серед автовласників Великобританії.

Рейтинг надійності авто 2017:

Джерело motormania.com.ua

Не пропустіть