Повернення техогляду в Україні: водіям дали роз’яснення

В уряді спростували інформацію про необхідність талона про проходження технічного огляду для в’їзду в ЄС з 2018 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відомство просить вибачення за некоректне подання інформації про дату введення обов’язкового технічного огляду транспортних засобів, зазначено в повідомленні Мінінфраструктури.

Повідомляється, що інформація про заборону в’їзду громадян на приватних автомобілях на територію ЄС з 2018 року без документа про технічний огляд не відповідає дійсності.

Однак в Мінінфраструктури розроблено проект Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері забезпечення безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами- членами, з іншого боку, в якому врахована необхідність імплементації положень Директиви 2014/45/ЄС.

З приводу наявності документа про технічний огляд під час перетину державного кордону України – він стане обов’язковим після прийняття Верховною Радою проекту Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері забезпечення безпеки експлуатації колісних транспортних засобів відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їх державами-членами, з іншого боку і вступу Закону в силу в установленому порядку.

Міністерство інфраструктури спільно з народними депутатами незабаром направить законопроект на розгляд і очікує його схвалення до 2018 року.

Раніше повідомлялося про те, що автомобілі з України, які в’їжджають до країн Євросоюзу, з 2018 року повинні обов’язково мати талон проходження техогляду.


Не пропустіть