Обходьте стороною! Названо найдорожчі в експлуатації машини

Експерти порталу motor1.com склали рейтинг автомобілів, які обходяться своїм власникам найдорожче в процесі експлуатації. Як виявилося, пальма першості в ньому належить європейським виробникам, навіть якщо не брати до уваги порівняно рідкісні Ferrari і Aston Martin, – передає Автотема.

Найбільш дорогим в експлуатації легковим автомобілем виявилося купе Porsche Cayman, яке зажадає від власника щорічних вкладень в розмірі 2370 доларів тільки на ремонт і техобслуговування.

Серед пікапів витрати на сервіс виявляються помітно відрізняються в залежності від габаритних розмірів, і цілком очікувано середні і компактні моделі виявляються вигіднішими, ніж потужні повнорозмірні версії. Найдорожчим в обслуговуванні фахівці назвали відкритий Ram 3500, зміст якого влетить в 1244 доларів в рік, в той час як його «молодший брат» Ram 1500 зажадає лише 863 доларів за той же період.

Лідером в компакт-класі виявилася «заряджена» версія популярної моделі в особі Volkswagen Golf GTi, експлуатація якої потребують 760 доларів щорічно. Разом з тим, компактна і порівняно потужна версія хот-хетча залишається вельми доступною в експлуатації і по-своєму практичною машиною.

Найбільш витратним седаном на сьогоднішній день експерти назвали Mercedes-Benz C300 останнього покоління, який обійдеться в 1094 доларів витрат на щорічну експлуатацію. Дорожча виставкова версія E300 виявиться навіть дешевше в змісті з показником витрат на обслуговування в 843 долара.

У позашляховому сегменті найбільш витратним виявилася люксова версія Porsche Cayenne, а саме Platinum Editiion, яка тільки на ТО зажадає 1200 доларів в рік. А серед кросоверів найдорожчим в експлуатації визнаний інший «німець» – Mercedes-Benz GLS63 AMG, зміст якого зажадає 2009 доларів щорічно.

У сегменті мінівенів найдорожчим в експлуатації став мінівен Kia Sedona з витратами на утримання 455 доларів, а компактна вантажівка GMC Canyon потягне з кишені власника 572 доларів в рік.


Не пропустіть