В Україні починають будувати важливий автобан міжнародного значення

Найближчим часом по території України пройде ще одна магістраль міжнародного значення «Гданськ – Одеса», будівництво окремих ділянок якої вже ведеться за рахунок коштів державного бюджету. Відповідну інформацію оприлюднив заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань, – пише Автотема.

За словами чиновника, сучасна чотирьохсмугова магістраль пройде по території Львівської, Тернопільської, Хмельницької та Вінницької областей. Українську частину шляху, а саме його відрізок, що з’єднує Львів і Одесу, після будівництва нового шляху водії зможуть долати всього за 5,5 годин замість потрібних зараз дев’яти годин.

Як виявилося, європейські структури поки не висловили зацікавленості в партнерстві з Україною з питань спільної участі в будівництві. Тому поки реалізовувати перспективну ідею українській стороні доводиться самостійно. Станом на сьогоднішній день вже готове понад 100 км майбутньої магістралі на території Вінницької області, вартість яких складе 700 млн грн. З іншого боку, осилити такий масштабний проект українська сторона самостійно навряд чи зможе, оскільки загальна протяжність транспортного коридору досягне 1200 км, а його вартість оцінюється в 1,8 млрд євро.

Крім того, Віктор Довгань додав, що питання фінансування траси зараз розглядається на рівні політичного керівництва.


Не пропустіть