Відомо, коли в Україні побудують перші платні дороги

Виконуючий обов’язки глави “Укравтодору” Славомир Новак заявив, що будівництво платних доріг в Україні може початися не раніше ніж через 3-4 роки. Про це з посиланням на його слова повідомляє “Економічна правда”.

“По-перше, нам потрібні зміни в закон про концесії, і разом з транспортним комітетом ми їх напрацювали. Нинішній закон не дозволяє втілити ідею будівництва платних доріг”, – сказав Новак.

Зокрема, за його словами, концесіонер повинен мати урядову гарантію трафіку. Тобто якщо трафік буде менше, ніж передбачено в угоді з концесіонером, то держава повинна цю різницю покривати.

“Це нормальний європейський стандарт – кожна платна дорога в ЄС побудована за такою системою. Якщо ці зміни в закон будуть прийняті, сподіваюся, що вже в 2017 році зможемо запросити до переговорів найбільші європейські компанії”, – заявив голова “Укравтодору”.

“Після цього мінімум рік-два нам необхідно для узгодження. Після підписання концесійного договору треба ще мінімум два роки на організацію фінансування, потім проектування і вже тоді будівництво. Тому, думаю, що не раніше ніж через 3-4 роки”, – підсумував Новак.


Не пропустіть