Машини, які вигідно приганяти в Україну

З моменту прийняття Закону №3251 і фактичного запуску програми пільгового ввезення автомобілів на територію України за зниженими ставками оподаткування пройшло більше року, що дає підстави проаналізувати переваги українців на автомобільному ринку Європи, – пише Автотема.

Нагадаємо, що ввозити на територію країни автомобілі за пільговими ставками акцизу можна було вже з 1 серпня минулого року, однак повноцінно механізм зміг заробити лише через кілька тижнів. Після року можна зробити перші висновки про те, який автомобіль втілив в собі мрію вживаної іномарки з європейських просторів.

Перш за все, за інформацією Державної фінансової служби, за пільговою ставкою оподаткування для колишньої в експлуатації техніки було ввезено більше 50 тис. автомобілів, в результаті чого державний бюджет поповнився на 4,1 млрд. гривень.

Схожі цифри у своїх звітах наводять і експерти порталу AUTO-Consulting, які нарахували понад 48 тис. «пільгових» одних тільки легкових автомобілів. Не можна не відзначити, що обсяги ввезення подібних машин ростуть з кожним місяцем. Якщо восени минулого року в місяць в країні реєструвалося 2-3 тис. старих машини, то в нинішньому році їх кількість склала більше 4 тис. щомісяця, а останні два місяці експерти говорять про попадання в країну близько 5 тис. машин за кожен з місяців.

Що стосується переваг українців по маркам, то лідерство утримують такі машини, як Renault Megane, Volkswagen Passat і Skoda Octavia, яких було ввезено на територію України в обсязі 5,5 тис., 4,1 тис. і 2,9 тис. відповідно. Далі в рейтингу популярності випливають такі машини, як Volkswagen Golf і Opel Astra, кожну з яких ввозили в кількості приблизно по 1,7 тис. одиниць. У сегменті кросоверів лідерство утримує також продукція Volkswagen, а саме Touareg, який вибрали 538 українців. На другому місці розташувався Audi Q3 і BMW X3 з показниками 331 і 327 автомобілів відповідно.


Не пропустіть