Найбільша вантажівка в світі вантажопідйомністю в 760 тонн (Відео)

Словенська компанія ETF Mining побудувала найбільший в світі кар’єрний самоскид, створений за інноваційною, модульною схемою.

Кар’єрні самоскиди вантажопідйомністю в 760 тонн і вже скоро можуть вийти на роботу. Компанія ETF Mining Equipment з словенського міста Марібор побудувала інноваційну машину, родзинка якої – модульна компоновка.

В результаті кар’єрний самоскид, немов конструктор LEGO, можна за 15 хвилин укомплектовувати за допомогою навантажувача мотор-колесами і додатковими акумуляторами.

Крім того, водійську кабіну можна демонтувати, і використовувати машину як причіп в складі гігантського автопоїзда. Загальна кількість осей кар’єрного самоскида – від двох до восьми. Вантажопідйомність від 180 до 760 метричних тонн. Довжина машини при цьому варіюється від 12,5 до 29 метрів.

Найцікавіше, що всі колеса ведучі та керовані, що робить машину супер-маневреною. Радіус розвороту двохвісної секції – 20,7 м, а восьмивісної – 40,9 м. Цьому кар’єрному гігантові потрібна дорога шириною всього 24 м, що на 3,6 – 7,2 м менше, ніж для існуючої техніки аналогічного класу. Поки що машина від ETF Mining Equipment існує в єдиному, 5-вісному варіанті. Очікується, що найближчим часом вона вийде на ходові випробування в умовах реального кар’єра.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть