Водій похвалився «Мерседесом», який проїхав понад мільйон кілометрів (Фото)

Співробітник заводу Daimler в німецькому Зіндельфінгені Міхаель Никл придбав свій Mercedes-Benz E 200 D W124 навесні 1992 року. У ті роки для покупки такого автомобіля в базовій комплектації потрібно близько 40 тис німецьких марок. Крім того, співробітникам заводу виробника покладалася спеціальна корпоративна знижка. Однак грошей на покупку топової комплектації Міхаелю все ж не вистачило.

У підсумку, начинка W124 виявилася за нинішніми мірками досить спартанською. Майже чверть століття власник Mercedes обходився без вже невід’ємного сьогодні кондиціонера і електричних склопідйомників. Однак салон все ж не позбавлений приємних опцій, наприклад, в дах вмонтовано люк з електроприводом.

Під капотом розміняв 1 мільйон кілометрів E 200 D ховається скромний 75-сильний дизельний двигун, що працює в парі з механічною коробкою передач. За весь час середня витрата палива склала 6 літрів на 100 км.

Власник зізнався, що не стикався з серйозними поломками. Останній інцидент стався в 2003 році, коли одометр Mercedes-Benz E 200 D W124 показував 445 000 км. Поломка сталася на автостраді недалеко від Штутгарта – зламалося зчеплення. В результаті машину довелося буксирувати в автосервіс.

Примітно, що з дня реєстрації автомобіля його власник веде бухгалтерію всіх витрат на обслуговування «німця». Поточні витрати Міхаель дбайливо заносить в спеціальну таблицю. Останні дані свідчать, що з моменту придбання Міхаель витратив на загальне обслуговування автомобіля 58 000 євро і 53 000 євро на заправку седана паливом.

Сам власник визнається, що відноситься до свого 25-річного Mercedes-Benz виключно як до утилітарної речі, часто забуваючи його навіть помити.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть