Концерн Toyota викрили у використанні підроблених автодеталей

Одна з найбільших японських корпорацій Kobe Steel виробляла запасні деталі неналежної якості для автопрому, залізничного транспорту та авіації. Серед її клієнтом виявився автогігант Toyota motor, передає ТАСС з посиланням на місцеві ЗМІ.

В ході розслідування з’ясувалося, що Kobe Steel випускала алюмінієві і мідні деталі, супроводжуючи їх підробленими характеристиками про міцність. У числі клієнтів виявилася і корпорація Toyota. Повідомляється також, що частина продукції поставлялася виробникам важких ракет-носіїв H-2A, що використовуються в Японії для запуску супутників.
У той же час з числа покупців продукції поки що ніхто не заявляв про претензії на адресу Kobe Steel. Крім того, не оголошувалося про відкликання автомобілів або іншої техніки з деталями Kobe Steel.

Тим часом, глава компанії Хіро Кавасакі на прес-конференції в четвер повністю визнав провину своєї компанії і приніс вибачення. За його словами, корпорація опублікує докладну доповідь про причини того, що сталося на протязі місяця. Він також додав, що довіра до його компанії впала до «нульової відмітки».


Не пропустіть