Коли людям офіційно заборонять водити автомобілі

Вже через 25 років людям можуть офіційно заборонити сідати за кермо автомобіля, пише Твоя МАШИНА.

Хоча технологія безпілотного автомобіля ще вимагає певних доопрацювань, її впровадження може піти набагато швидше, ніж передбачається. Більше того, деякі вчені впевнені, що впроваджувати безпілотники необхідно якомога швидше саме заради безпеки всіх учасників руху.

На думку Омара Рахіма, генерального директора енергетичної компанії Energi Mine, заборона на самостійне керування автомобілем може бути введена уже в найближчі 25 років. Таку думку топ-менеджер озвучив на конгресі Internet of Things в Барселоне. Як пояснив Омар Рахім, на користь заборони говорить те, що людям властиво приймати рішення, покладаючись на свої почуття та емоції. А тому набагато безпечніше було б довірити перевезення автомобілям, спеціально запрограмованим для цих цілей.

«Уявіть, як через 20 років потрібно буде пояснювати дитині, що колись дорослі кермували автівкою власноруч. Це те ж саме, що пояснити дитині сьогодні, що таке телефонна будка», – зазначив Омар Рахім.

Також Рахім висловив упевненість, що людей від кермування позитивно позначиться на безпеці доріг і знизить аварійність, оскільки прописані алгоритми надійніші живих водіїв.

Омар Рахім – далеко не перша людина, яка говорить про заборону на водіння. Наприклад, в 2015 році схожу думку озвучив глава Tesla Ілон Маск, який зазначив, що це буде найпростішим способом зробити дороги безпечними.


Не пропустіть