Авто на «бляхах»: акція відміняється

У профільному комітеті Верховної Ради підготували законопроект про авто на єврономерах. Там стверджують, що врахували інтереси власників автівок на «бляхах», однак деталі проекту ще обговорюють.

В комітеті ВР з питань податкової та митної політики повідомили, що законопроект щодо розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації вже готовий. При цьому, він розроблений « з тією ідеологією, яку проговорювали з активістами і без них».

Втім, остаточне рішення за всіма пунктами ще не прийнято. В комітеті хочуть зібрати керівників із виконавчої та законодавчої гілок влади, щоб востаннє проговорити концепцію документу.

Втім, одне вже зрозуміло. Автори не хочуть «проводити акцію для тих людей, які скористалися прогалинами в митному законодавстві». Тому що це було б несправедливо по відношенню до автовласників, які сплатили всі податки.

Поки відомо, що обговорюється певна шкала акцизного податку, «щоб кожен громадянин захотів, зміг привезти вживаний автомобіль». При цьому, має застосовуватися лібералізація з підвищуючим коефіцієнтом залежно від віку автомобіля.

Джерело zib.com.ua

Не пропустіть