Омелян запропонував жорсткі заходи для водіїв

Міністр інфраструктури Володимир Омелян вважає, що для запобігання аварій і смертей на дорогах, як це сталося 18 жовтня ввечері в Харкові, потрібно посилити штрафи і знизити максимальну швидкість руху для автомобілів. Про це він написав у Facebook.

За його словами, при швидкості руху в 50 км/год аварії на дорогах практично виключають смертельні випадки, тому він пропонує знизити швидкість автомобілів.

“Кілька місяців тому ми вийшли з ініціативою обмежити швидкість руху в населених пунктах 50 км/год. При такій швидкості практично виключаються смертельні випадки, максимум незначний травматизм. Нам відповіли: “Не час, політично чутливе питання”. Так ось, ми наполягаємо – 50 км/год і “драконівські” штрафи за перевищення швидкісного режиму, що не пристебнутий ремінь безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free. Обов’язкова фото- і відеофіксація порушень і “листи щастя”, позбавлення прав за водіння в нетверезому стані”, – написав Омелян.

Міністр зазначив, що сьогодні буде чергове обговорення спільно з Міністерством внутрішніх справ, Міністерством охорони здоров’я, Міносвіти, народними депутатами заходів щодо зниження до нуля смертності на українських дорогах. Протягом тижня вони будуть узгоджені і почнуться з 1 січня 2018.

Нагадаємо, вчора ввечері, 18 жовтня, в Харкові на перетині Сумської та провулку Мечникова зіткнулися Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, після чого “японець” вилетів на тротуар і врізався в пішоходів.

Джерело segodnya.ua

Не пропустіть