Як карають за порушення ПДР в різних країнах Європи

За статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), щорічно в результаті дорожно-транспортних пригод гине близько 1,25 млн людей у всьому світі. Автомобільні аварії є головною причиною смерті людей віком від 15 до 29 років, передає УНН.

Майже половина тих, хто гине на дорогах, є “вразливими учасниками дорожнього руху” – пішоходами, велосипедистами та мотоциклістами, зазначає ВООЗ.

Станом на 2015 рік, ДТП посідають десяте місце у рейтингу основних причин смерті. Очікується, що у разі неприйняття якихось заходів, у 2030 році автокатастрофи піднімуться на сьоме місце.

Інтернет-портал Speedingeurope провів дослідження міри покарань за типові порушення правил дорожнього руху (ПДР) в 33 країнах Європи. У таблиці наведені деякі з них.

Порівнявши показники, можна помітити, що найсуворіші покарання за порушення ПДР у Норвегії.

У цій країні, за даними порталу, максимально допустимий рівень алкоголю в крові під час водіння становить 0,0%. Якщо рівень алкоголю в крові перевищує допустимий, то водія каратимуть штрафом від 2,5 до 20 тисяч норвезьких крон (приблизно 265 – 2125 євро) і позбавленням права керування транспортним засобом від 6 місяців до року. Відмова від проходження медичного огляду на стан сп’яніння тягне за собою штраф до 5 тис. євро і позбавлення права керування транспортним засобом від 1 до 2 років.

Найбільш лояльними щодо покарань за порушення ПДР серед європейських країн є Польща та Німеччина.

Штраф за перевищення швидкості від 21 до 30 км/ч в межах населених пунктів Польщі становить близько 90 євро, поза межами – близько 45. У Німеччині – 80-100 та 70-80 євро відповідно.

Наведені дані є узагальненими. Міра покарання обирається у кожному окремому випадку рішенням суду відповідної країни. Додамо, дані можуть бути неповними і містити неточності. При створенні таблиці були використані дані з сайту speedingeurope і autotraveler.


Не пропустіть