З початку року поліція зловила велику кількість нетверезих водіїв: шокуючі цифри

Близько 88 тисяч протоколів на нетверезих водіїв було складено поліцією з початку року. Про це повідомив Голова Національної поліції Сергій Князєв, передає Урядовий портал.

За його словами з них тільки половина була розглянута судами. Із загальної кількості складених справ судами розглянуто 44 тисячі. 70 відсотків рішень за розглянутими справами – стягнення адміністративних штрафів. Кількість оштрафованих водіїв – 31 тисяча осіб.

Якщо говорити про накладення та сплату штрафів, то вони мізерні відносно того, скільки було виявлено правопорушень. Із загальної суми накладених штрафів у 352 млн гривень було стягнуто лише 31 млн гривень. Це становить 8,7% від загального суми накладених штрафів.
Найвищий відсоток стягнення штрафів має Хмельницька область – 36,8%. Найменше штрафів стягнуто з правопорушників у Чернівецькій області – 0,4%.

У квітні цього року поліцейські виявили рекордну кількість нетверезих водіїв – 468 водіїв за добу.

Щоб подолати аварійність на шляхах, Нацполіція планує реалізувати низку превентивних заходів, зокрема – і щодо контролю дотримання водіями швидкісного режиму руху на шляхах. Адже саме цей фактор є чи не основною причиною ДТП зі смертельними наслідками.


Не пропустіть