Skoda Superb перетвориться в крос-універсал

Сімейство Skoda Superb третього покоління вийшло в 2015 році і було тепло прийнято в Європі. Якщо раніше попит не піднімався вище 56 тисяч машин щорічно, то в 2016 році цей рекорд вдалося побити з великим запасом: європейці купили майже 86 тисяч Суперб. Позаду залишилися Ford Mondeo і Opel Insignia, а на недосяжному першому місці – Volkswagen Passat (207 тисяч машин).

Орієнтовно в наступному році Superb чекає плановий фейсліфтінг. На революцію розраховувати не варто: передня частина стане більш монументальною, на кузові з’являться нові грані, зміняться фари. Але набагато цікавіше інше: в гамі запланована модифікація Scout у позашляховому дусі!

За зразком аналогічної Октавії, Superb Scout буде мати повний привід, пластиковий обвіс по низу кузова і розширювачі колісних арок з нефарбованого пластика. Поки не з’ясоване питання з силовими агрегатами. Зараз «звичайний» повнопривідний Superb пропонується з чотирма турбомоторами на вибір: це бензинові агрегати 1.4 TSI (150 к.с.) і 2.0 TSI (280 к.с.), а також дизель 2.0 TDI в двох варіантах форсування (150 і 190 к.с.).

Цікаво, що «позашляхова» версія вже була у Суперба другого покоління: як раз така машина зображена на фотографіях. Ті машини називалися Superb Outdoor і відрізнялися від базових універсалів характерним пластиковим обвісом, але підвіска і дорожній просвіт залишалися стандартними, а привід міг бути як повним, так і переднім.

2014 Škoda Superb 4×4 Outdoor Special Edition

Джерело autoreview.ru

Не пропустіть