Які країни частіше за всіх купують українські КрАЗи

Незважаючи на війну в Росією і економічну протидію агресору, туди йде левова частку експортованих українських вантажівок. Про це свідчать дані за перше півріччя 2017 року, які асоціація «Укравтопром» надала autonews.ua.

Згідно зі статистикою, Україна експортувала 175 вантажних автомобілів. Йдеться про продукцію заводу «АвтоКрАЗ». «Є чисто бортові моделі, є самоскиди, і щось продаємо на шасі спецтехніки з навісним обладнанням», – сказав віце-президент асоціації «Укравтопром» Вадим Хазан.

Найбільші покупці українських вантажівок:

Росія – 64
Єгипет – 33
Литва – 12
Ефіопія – 9

«У тому, що ми продали 33 машини в Єгипет, немає нічого дивного – це наш давній ринок. Якщо ще говорити про цікаві країни, то 1 автомобіль ми продали в Буркіна Фасо (Західна Африка), 1 – в Лаос (Південно-Східна Азія). Всього в першому півріччі 2017 року Україна поставлена ​​вантажівки в 22 країни – кудись десятками, а куди і по одній-дві машини», – кажуть в «Укравтопромі».

В цілому, динаміка продажів гнітюча: для порівняння, в першому півріччі 2014 року Україна поставила на експорт 555 вантажівок, тобто падіння відбулося більше, ніж в три рази.


Не пропустіть