З 2018 року буде заборонено реєстрацію нових автомобілів

Сінгапур і раніше вважався одним з найбільш негостинним і дорогим місцем для автовласників, проте з новою ініціативою місцева влада перевершила сама себе: з лютого 2018 року запроваджується повна заборона на збільшення кількості автомобілів в країні.

Сторонньому спостерігачеві може здатися, що влада Сінгапуру вирішили влаштувати справжній “автоцід”, однак при найближчому розгляді виявляється, що репресії проти автомобілістів проводяться вже тривалий час. Зокрема, в Сінгапурі існує щорічна норма приросту автопарку, встановлена урядом: в цьому році було дозволено додати 0,25% від існуючої кількості автомобілів, яке оцінюється в 600 тисяч одиниць. Виявилося, що це був щедрий жест.

Під розмови про те, що місця під нові авто на сінгапурських дорогах більше немає, а самі дороги і так займають 12% площі країни, тамтешнє управління наземного транспорту ввело повну заборону на реєстрацію нових легкових машин. Хто не встиг, тому доведеться чекати 2020 року – найближчий встановлений термін для перегляду норми. Ну або задуматися про тимчасове ввезення авто малайзійської реєстрації.

Настільки драконівські заходи по підтриманню порядку на дорогах продиктовані перенаселеністю – населення Сінгапуру з початку 2000-х збільшилася на 40%. Тому влада і створюють усілякі перешкоди для бажаючих обзавестися власним автомобілем, починаючи з величезних мит, які роблять нові авто вчетверо дорожче, ніж в США. Правда, варто відзначити, що паралельно держава інвестує значні кошти в розвиток громадського транспорту, перш за все залізничного: на будівництво нової ж / д інфраструктури передбачено 20 мільярдів доларів, на модернізацію вже існуючої – 3 мільярди. Непогано для країни площею трохи більше 700 км2.

Джерело auto.ria.com

Не пропустіть