Унікальну Волгу ГАЗ-21 продають в Німеччині за шалену суму (Фото)

Унікальну і, мабуть, найдорожчу Волгу ГАЗ-21 продає в Німеччині компанія «eTower GmbH», що знаходиться недалеко від Ганновера, за 299 000 євро. Як потрапив цей автомобіль до німців історія замовчує. Але не варто забувати, що нинішня Німеччина складається з колишніх Східної і Західної, а саме в першій їх, мабуть, було багато.

Унікальність продаваного автомобіля полягає в відсутності задніх дверей, що робить його силует більш спортивним і цілеспрямованим. Значної модернізації піддався інтер’єр, де крім повністю шкіряної оббивки нових сидінь, що з’явилися замість «диванів», повністю перетворилася приладова панель, яку перенесли з Mercedes S (покоління W140), що пропонувався в 1990-х роках. Оригінальний 2,4-літровий чотирициліндровий бензиновий двигун був замінений 5,5-літровим агрегатом V12 потужністю 500 к.с. від Mercedes, який використовував його в розкішних моделях Maybach.

Як вдалося вмістити такого «монстра» під капот? Справа в тому, що спочатку в цьому автомобілі передбачено місце під установку V-подібної “вісімки” від «Чайки» потужністю 195 к.с. Такі 21-ші Волги в модифікації ГАЗ-23 випускалися для КДБ, який використовував її як машини- «догонялки». Поставлялася вона і спецслужбам союзних соціалістичних країн.

Є в цій Волзі центральний замок, електричне регулювання бічних дзеркал і сидінь з підігрівом, передні подушки безпеки і литі диски. Як уже сказано, тюнери просять за цей чорний лакований автомобіль з пробігом 12 345 км 299 000 євро.


Не пропустіть