Штрафи і камери на дорогах України: автоюрист озвучив сумний прогноз

Посилення штрафів за порушення правил дорожнього руху не дасть ніякого результату, оскільки в Україні взагалі відсутній контроль.

Відповідну думку в блозі для «Обозревателя» висловив правозахисник Володимир Караваєв.

Цитата:
Ось зараз ми намагаємося внести зміни до правил дорожнього руху і обмежити швидкість руху в населених пунктах до 50 км на годину. Який сенс цього введення, якщо у нас швидкість ніхто не вимірює», — заявив Караваєв.

За його словами, поліція знову заговорила про введення автоматичної фіксації, проте в пропонованому законопроекті є норми, які суперечать рішенням Конституційного суду.

Цитата:
«Відносно закону №5364, то у нього гнила основа … В черговий раз відповідальність намагатимуться покласти на власника транспортного засобу, а не на ту людину, яка скоїла правопорушення. Якщо це станеться, то вся ця опора, на якій буде будуватися автоматична фіксація, знову впаде «, — зазначив Караваєв.

За словами правозахисника, в цьому питанні Україна не отримає потрібного результату до тих пір, поки не буде комплексного підходу до вирішення проблем.

Цитата:
«Він передбачає, в тому числі, зміни структури державного управління в правилах безпеки дорожнього руху. А то на сьогодні у нас сказано, що Нацполіція» забезпечує та Контролює «, але ніде не сказано, хто у нас несе відповідальність. Нам потрібно повністю реформувати все дорожнє законодавство, яке було створено ще з часів Радянського Союзу «, — резюмував Караваєв.

Джерело automotoclub.info

Не пропустіть