Названо несподівану причину ДТП

Переведення годинника на зимовий час провокує збільшення ДТП на дорогах. Про це заявили британські вчені, передає Твоя МАШИНА.

За основу дослідження було взято дані за жовтень-листопад з 2012 по 2016 роки. Фахівці проаналізували статистику звернень до страхових компаній (18 тис. інцидентів) і з’ясували, що після переведення стрілок на годину назад різко зростають випадки дорожньо-транспортних пригод.

Так, в листопаді ДТП відбувається на 12% більше ДТП, ніж в жовтні. При цьому в період 17.00 – 20.00 кількість аварій і зовсім зростає на 29%. Крім того, дослідники з’ясували середній вік британських автомобілістів, що потрапляють в аварії – 23 роки. До слова, і в Туманному Альбіоні, і в Україні перехід на зимовий час відбувся вночі 29 жовтня.

Переведення годинника впливає на здоров’я людей: в ряді випадків з’являється сонливість, дратівливість, втома, сповільнюється реакція. Тому не дивно, що в цей час зростає кількість ДТП. При переході на зимовий час фахівці радять лягати спати на 30 хв раніше, вживати менше алкоголю і кофеїну, замінивши ці напої на фреші.


Не пропустіть