Нове покоління Skoda Fabia: свіжа інформація про популярний хетчбек

Volkswagen Group має намір стати лідером світового ринку електрокарів, анонсувавши до 2025 року не менше 30 електромобілів. Але до цього німецький концерн випустить дюжину бензин-електричних гібридів у всьому асортименті брендів, в тому числі кілька гібридних позашляховиків, а також пару електрифікованих гарячих хетчбеків.

Портал Autocar цитує інсайдерів у Вольфсбурзі, зазначивши, що відділ маркетингу VAG розглядає випуск гібридних «гарячих» хетчбеків як частина процесу на шляху до повної електрифікації. VW намагається зацікавити автолюбителів, які будуть поширювати хороші відгуки про переваги гібридної технології серед постійних клієнтів.

Для просування своїх електричних технологій Volkswagen Group використовує існуючі моделі гарячих хетчбеків, в тому числі в лінійці Cupra від SEAT і RS у Skoda. Наступне покоління компактного хетчбека Skoda Fabia може стати першим автомобілем марки в сімействі RS з гібридним силовим агрегатом.

«Fabia RS в минулому поколінні була дуже жвавим автомобілем, і мені б хотілося, щоб у Skoda знову з’явився такий автомобіль, однак для його повернення в якості гібрида знадобиться два-три роки», – пояснив гендиректор Skoda Бернард Майєр.

Поки що немає ніякої інформації про специфікації нової Skoda Fabia RS в статусі гібрида, проте вона прибуде тільки після наступного покоління звичайної «Фабії», яка готується до прем’єри в 2020 році. Перехід на платформу MQB має вирішальне значення для можливої гібридизації моделі, так як в третє покоління Fabia, яке випускається з 2014 року, продовжує експлуатувати стару базу PQ25 від попередниці.


Не пропустіть