А куди? Українські водії масово їдуть працювати за кордон

Українські водії масово їдуть працювати за кордон, тому водіїв для роботи на громадському транспорті в столиці не вистачає.

Таку думку висловив в ході прес-конференції в інформагентстві ГолосUA директор ТОВ «Трансгруп» Володимир Назаренко.

В даний час в столиці чути кадрову нестача водіїв на громадський транспорт, заявив експерт.

«Зараз у нас беруть на роботу на громадський транспорт всіх водіїв, який мають відповідну категорію. Але, як відомо, українські водії масово їдуть працювати за кордон, тому водіїв у нас не вистачає», – пояснив В. Назаренко.

За його словами, в Києві 80% водіїв, що працюють на маршрутах, приїжджають з інших регіонів, як правило, із сіл. Вони працюють по 2 тижні, а через два тижні їдуть додому.

«10% таких працівників через короткий час самі звільняються, не витримуючи великого навантаження, 10% цих водіїв відсіває служба безпеки. Багато біжать і навіть не забирають трудову книжку», – зазначив В. Назаренко.

Експерт додав, що водії часто дуже нестримно відносяться до пасажирів. Треба розуміти, що в день на маршрути в Києві виїжджає близько 130 машин, при цьому на підприємстві працює всього 5 лікарів.

«Безумовно, нам треба покращувати транспортний клімат в місті, знаходити різні способи регулювати безпеку руху транспорту на дорогах Києва нашими правоохоронними органами. До слова, позитивною подією можна назвати те, що сучасні машини, які ми отримуємо, вже облаштовано обмежувачами швидкості», – підсумував експерт.


Не пропустіть