Нова вимога. Автомобілістів змусять їздити тільки на гумі з шипами

У Фінляндії автовласники зобов’язані змінити шини на зимові, як тільки температура повітря опуститься нижче нульової позначки. При цьому, глибина протектора повинна бути не менше ніж три міліметри.

Відповідність гуми даному параметру обов’язково перевіряють на кордоні при в’їзді автомобіля в країну, а також в будь-який час на дорозі під час поліцейських рейдів.

З 1-го листопада 2017 року туристи мають право в’їжджати до Фінляндії на автомобілях із зимовою гумою, в тому числі і з шипами. А починаючи з 1-го грудня 2017 року, наявність зимової гуми на автомобілі стане обов’язковою умовою в’їзду транспортного засобу в Фінляндію. Одночасно використовувати на автомобілі шиповані і нешиповані шини забороняється.

Зимовий сезон в Скандинавії триватиме до 9-го квітня 2018 року. Лише після цього автомобілісти мають право змінювати гуму на літню. Також з 1-го грудня 2017 року використання зимових шин на автомобілях є обов’язковим для в’їзду транспортних засобів на територію Швеції та країн Прибалтики.

Джерело autotheme.info

Не пропустіть