Більшість водіїв почнуть сильно штрафувати

Порушники тиснуть на газ і не знають, що таке гальма, і ганяють, нарікає глава уряду.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав жорстко карати порушників швидкісного режиму і правил дорожнього руху. Про це він заявив на позачерговому засіданні Кабінету міністрів.

За його словами, у вирішення проблеми смертності на дорогах вкладуть 5% з “дорожнього” бюджету.

“Щодня в ДТП гинуть вісім осіб. Щодня від ДТП травмовано 92 особи. Тисячі людей щороку гинуть, десятки тисяч потрапляють в ДТП і десятки тисяч травмованих. Ця проблема стала надзвичайно серйозним викликом для всіх нас. Тому дуже важливо зробити кілька кроків, щоб системно вирішити цю проблему. Ми інвестуватимемо 5% з того, що ми витрачаємо на реконструкцію, на модернізацію доріг і на безпеку руху”, – розповів Гройсман.

Він зазначив, що особливу увагу приділять посиленню контролю за дотриманням ПДД, а також важливо, щоб в поліції працювали чесні правоохоронці.

“Також підвищити відповідальність все тих, хто проводить іспити з отримання водійського посвідчення… Є автомобілі, для яких режим швидкості в місті не має жодного значення. Він натискає на газ, не знає, що таке гальма і ганяє, як Києвом, так і іншими містами. Ми повинні все робити для того, щоб ті, хто створює таку небезпеку для українських громадян, були покарані і жорстко”, – підкреслив прем’єр.

Джерело autotheme.info

Не пропустіть