Китайські копії автомобілів, які важко відрізнити від оригіналу

Китайський автопром завжди відрізнявся прихильністю до наслідування. Автовиробники Китаю з задоволенням копіюють популярні моделі відомих брендів. Один із прикладів – Kotye SR9 і Weikerui V7, що нещодавно з’явилися, – клони Porsche Macan і Volkswagen e-Up, передає Autocar.

Британські журналісти зробили підбірку китайських моделей, які є копіями моделей європейських і південно-корейських марок.

Lifan 320 – Mini

Lifan 320 являє собою 1,3-літровий сітікар, який випускає Lifan. Вперше показаний на автомобільному шоу в Пекіні в 2008 році, він здобув популярність за свою схожість з хетчбеком Mini. Після рестайлінгу в 2013 році він став менше нагадувати Mini, зате тепер автомобіль більше схожий на Fiat 500.

Landwind X7 з’явився у 2014 році і вразив своєю чудовою схожістю з Range Rover Evoque. Незважаючи на спробу Land Rover закликати “китайського плагіатора” до відповіді, китайська влада підтримали Landwind, X7 вийшов на ринок і коштує близько 15,7 тис. євро.

Shuanghuan SCEO – BMW X5

Передньою частиною «китаєць» нагадує Lexus RX першого покоління, але в профіль і ззаду схожість з BMW X5 очевидна. Компанія BMW, звичайно, не могла цього допустити, подавши на Shuanghuan у суд. В результаті автомобіль був заборонений в Німеччині.

CH Auto Lithia – Audi R8

Думалося, що відмітний профіль Audi R8 може бути присутнім тільки на R8, але китайській компанії CH Auto так сильно сподобався дизайн, що вона вирішила використовувати його на своєму електричному суперкарі Lithia. У профіль автомобіль безсумнівно нагадує Audi R8, хоча про передню і задню частини цього не можна сказати.

Changan X70A – Land Rover Discovery 4

Навіть зняті з виробництва моделі не захищені від китайських наслідувачів. Дизайн Land Rover Discovery 4 був використаний на позашляховику Changan X70A. Передня частина виглядає інакше, але в профіль автівка безперечно нагадує Discovery 4.

Geely Beauty Leopard – Hyundai Coupe

Китайський автовиробник Geely створив автомобіль, який спереду схожий на Hyundai Coupe, а ззаду – на Toyota Supra. На щастя, Geely не дотримувався такого ж підходу до дизайну з Volvo.

Youxia Ranger X – Tesla Model S

Youxia Ranger X схожий на Tesla Model S як всередині, так і зовні. Заявлено, що він розганяється від 0 до 100 км за 5,6 секунд і має запас ходу до 460 км. Tesla дану модель не коментує.

Shuanghuan Auto Noble – Smart Fortwo

Не дозволяйте обдурити вас назвою: цей автомобіль не є копією Noble M600, і не має благородного дизайну. Незважаючи на його зовнішню схожість з двомісним Smart Fortwo, у Noble є сидіння для чотирьох – хоча, наскільки цим чотирьом буде зручно, невідомо.

Dojo Pioneer – Aston Martin Cygnet

Якби ви вибирали, який автомобіль Aston Martin копіювати, навряд чи це був би Cygnet. Dojo Pioneer – це повністю електричний клон Cygnet, який був заснований на Toyota iQ (хоча і не є його копією). Заявлений запас ходу – 121 км, а максимальна швидкість – близько 60 км/год.

Yogomo S325 – Range Rover Evoque

Як для наслідувача, цей виявився новатором. Передні і задні ліхтарі – мініатюрні версії Range Rover Evoque, але все інше – високий, незграбний паркетник компакт-класу. Jaguar Land Rover не варто переживати, що цей Yogomo S325 відніме клієнтів у Evoque.

Yogomo 330 – Kia Picanto

Yogomo 330 є однією з найближчих копій з коли-небудь бачених, тим цікавіше, як вона буде продаватися, будучи настільки схожею з оригінальною маленької Picanto.

Geely Merrie 300 – Mercedes-Benz C-Class

Ззаду Geely Merrie – китайський автомобіль. Спереду – це Mercedes-Benz C-Class, навіть без змін, просто передня частина C-Class, з емблемою на капоті, запозиченої у Mercedes.

Zotye SR9 – Porsche Macan

Для створення нового Zotye SR9 китайці скопіювали кузов бестселера зі Штутгарта. Новинка продається в Китаї за ціною еквівалентною 13 800 євро. SR9 спочатку буде поставлятися з одним двигуном – 2,0-літровим 4-циліндровим бензиновим агрегатом з турбонаддувом, отриманим від Mitsubishi, що розвиває 190 к.с.

Weikerui V7 – Volkswagen e-Up

Weikerui V7 є клоном Volkswagen e-Up, а ось значок на передній панелі нагадує логотип і Volkswagen, і BMW.


Не пропустіть