На початку 2018 року українських автовласників чекає новий сюрприз

Директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко в своєму недавньому інтерв’ю заявив, що вже на початку 2018 року на українських дорогах запрацює система відеофіксації і порушники правил дорожнього руху почнуть отримувати «листи щастя». Робота даної системи буде така ж, як і в Європі. Шевченко зазначив, що неможливо зафіксувати всі порушення правил дорожнього руху, адже до кожного автомобілю не приставиш особистого поліцейського, передає Автотема.

У всіх країнах Європи на дорогах працює система відеофіксації, і це відбивається на дисциплінованості водіїв. Чиновник закликав усіх водіїв готуватися до нововведення і вже зараз не перевищувати допустиму швидкість руху. Система повинна запрацювати в першому кварталі 2018 року і порушники знову отримуватимуть листи зі штрафами. Така практика вже мала місце в 2006 – 2007 роках і була сприйнята водіями негативно.

На думку Шевченка, іншої альтернативи наведення порядку на українських дорогах не існує. Чиновник додав, що будуть враховані всі попередні помилки, щоб відеофіксація стала хорошим і дієвим механізмом. Система буде впроваджуватися поступово, і в МВС розраховують, що 4 тисячі камер буде досить для ведення ефективного відеоспостереження на дорогах.


Не пропустіть