Польща готує удар по нерозмитнених авто в Україні

Проблема нерозмитнених авто в Україні дійшла до сусідньої Польщі. Влада цієї країни незадоволена навантаженням на митні та прикордонні пункти через «євробляхи». Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Автоцентр.

Як повідомляє Gazeta Prawna, польський уряд має намір обмежити штучно створений масовий рух через кордон, яке спровокували автомобілі з «бляхами». Разом з тим Адміністрація Польщі та Міністерство внутрішніх справ висловили бажання, щоб Україна теж долучилась до вирішення проблеми для зменшення навантаження на польські служби.

Як зазначає видання, у багатьох прикордонних районах України кожен третій автомобіль їздить на польських номерах. Ситуація з нерозмитненим авто сильно турбує чиновників і відповідні служби Польщі. Деякі прикордонні пункти були змушені відкрити додаткові “точки” реєстрації, а самі прикордонники і митники скаржаться на сильне завантаження.

Польське міністерство внутрішніх справ і Адміністрація Польщі відзначають, що автомобілі зареєстровані в їх країні, які знаходяться в користуванні громадян України, в залежності від пори року становлять від 38 до 45% усього прикордонного руху. Із січня по серпень 2017 року польська сторона зареєструвала понад 2 млн перетинів кордону «евробляхами», при загальній кількості перетинів 4,6 млн авто.

Як стверджує газета, уряд Польщі вже кілька місяців добивається від України конкретних кроків щодо вирішення даного питання. У свою чергу українська сторона повідомила, що на даний час «триває робота над юридичним врегулюванням цієї ситуації», по завершенні якої польська влада буде проінформована.


Не пропустіть