Вибираємо, встановлюємо зимові шини

Зі зниженням температури навколишнього середовища, власникам легкових автомобілів настійно рекомендується купувати і встановлювати повноцінні зимові шини. Якщо на них допускати економію, то потрапляння дорогого автотранспортного засобу у важку аварію виявиться лише справою часу.

Найбільш практичними для нашого клімату вважаються шини з максимально високими шашками, які прийнято називати ще скандинавськими. Все пояснюється сніжною зимою в країнах Скандинавії. Наш клімат схожий і для більшості регіонів рекомендується купувати вищевказані шини, здатні з легкістю їздити на глибокому сніжному покритті.

Для міських доріг, які прибираються від снігу дорожніми службами, краще брати ті ж моделі зимових шин, але з більш коротким малюнком проектора, які прийнято називати в середовищі водіїв європейськими. Якщо трапиться різке потепління, то за рахунок спеціального протектора, що має бічні відвідні канали, дані версії шин дозволять утримувати автомобіль при будь-яких курсових швидкостях. І ефекту аквапланування можна буде повною мірою уникнути.

Звертати увагу потрібно ще й на якість. Не варто брати «скляні» шини, які зберігалися неправильно, тобто під відкритими променями сонця і горизонтально. Шини повинні зберігатися в тіні, в упаковці і строго вертикально. Якщо пропонуються будь-які версії зимових шин з гранично жорстким протектором, то краще відмовитися від такої покупки – вони погано будуть тримати дорогу.

Встановлювати зимові шины бу також потрібно вміти. Для цього краще використовувати спеціалізовані шинні електричні насоси, здатні генерувати виключно сухе повітря. Якщо замовити в шини неякісний повітря, тобто з підвищеним рівнем вологості, то конденсат ризикує замерзнути при низьких температурах і пошкодити шину.

Якщо встановлюються шиповані шини, то не слід забути про обкатку, тобто автомобіль на малій швидкості повинен проїхати кілька кілометрів. Тільки в цьому випадку можна гарантувати, що шипи притруться до своїх посадкових місцях і не зможуть передчасно відлітати.

За новими правилами, якщо автомобіль оснащується шипованими шинами, обов’язково потрібно встановлювати на задньому склі знак «Шипи». Адже автомобіль, оснащений шипованими шинами, відрізняється куди більш короткий гальмівний шлях, а самі шипи, якщо були погано закріплені, зможуть зашкодити лобове скло автомобіля, що їде позаду автомобіля. Тому водіям, якщо бачать вищевказаний знак, необхідно утримувати дистанцію.


Не пропустіть