На дороги виділять 46 мільярдів гривень – Гройсман

У 2018 році в дорожній фонд буде направлено 46 млрд грн, але 5% від цієї суми піде на безпеку. Про це Володимир Гройсман заявив у понеділок у вечірньому ефірі ICTV, повідомляє Укрінформ.

“Маємо близько 30 млрд грн на дороги. У наступному році – 46 млрд. 5% дорожнього фонду буде спрямовано на безпеку. Це розмежування зустрічного руху, розмітка, бар’єри, фото-, відеофіксація, переходи. До цього десятиліттями при владі не доходили руки”, – сказав Гройсман.

Він зазначив, що буде зроблено все, щоб розділити дороги, щоб автомобілі уникали лобового зіткнення, будуть заходи, які дозволять уникнути перетинання пішоходами проїзної частини, а також зменшена швидкість руху до 50 км/год.

“Втрати є трагічними. 8 осіб в день гинуть на українських дорогах, десятки травмованих”, – обурився глава уряду.

“І ось те, що зараз обговорюють: 50 км/год або 60 км/год. Якщо зіткнення при швидкості 60, то це десь 80% ймовірності, що людина загине, а якщо швидкість 50, то буде легко травмована. Ось в цьому є сенс”, – пояснив прем’єр-міністр.

За оцінками McKinsey Global Institute, кожен долар вкладень в інфраструктуру в довгостроковій перспективі принесе українській економіці 20 центів за рахунок підвищення продуктивності.


Не пропустіть