САУ ініціює скасування податків для частини автомобілів

Нещодавно Верховна Рада проголосувала за скасування податків на імпорт в Україну електромобілів. Таку новину позитивно сприйняло автомобільне співтовариство.

Та хорошого має бути багато і зареєстрована цього року громадська організація “Спілка автомобілістів України” (САУ) висловилася в своєму релізі не тільки за підтримку скасування податкового тиску на електротранспорт, але й висунула ініціативу про зниження податків на ретроавтомобілі.

“Окремої уваги потребують електрокари та ретрокари, тому САУ має намір виділити в особливий напрямок сегменти “електрокари” та “ретрокари” з лобіюванням необхідних змін в законодавство у цих сегментах (скасування ПДВ, акцизу та ПФ при імпорті електрокарів, спрощення ввезення ретрокарів і т. д.)”, – говориться в релізі, який був випущений за кілька місяців до скасування податків на електромобілі.

Як бачимо, успіхи у напрямку зниження податків вже є. Але як буде розвиватися ситуація з ретроавтомобилями (авто і мото, старшими 40 років або не старшими, але знятими з виробництва не раніше ніж 25 років тому) поки не ясно. Однозначним є лише тренд щодо поступового зниження податкового тиску на автомобілістів.

Джерело 24tv.ua

Не пропустіть