Нардепи готують черговий сюрприз українським водіям

У парламенті України буде розглянуто законопроект про відповідальність за правопорушення в сфері дорожнього руху, передають Автомобільні новини.

Автором є народний депутат Антон Геращенко. Їм запропоновано виписувати штраф за неправильне паркування на основі даних фотофіксації на ім’я власника автомобіля.

Законопроект містить наступне формулювання: «Адміністративну відповідальність за правопорушення в сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та паркування транспортних засобів, зафіксованих в автоматичному режимі і / або режимі фотозйомки / відеозапису (за допомогою технічних засобів, які дозволяють здійснювати фотозйомку або відеозапис і працюють відповідно до законодавства про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах), несуть юридичні та фізичні особи, на яких зареєстрований транспортний засіб (власники транспортних засобів)».

Власнику автівки, якщо винуватцем правопорушення був не він, а інша особа за кермом – найнятий водій або родич, – тепер якимось чином доведеться доводити свою невинність.

Довгоочікувана фотофіксація порушень правил дорожнього руху водіями в автоматичному режимі повинна запрацювати в наступному році. У столиці України вже встановлені сотні камер, що передають дані в МВС, але поки без відсилання адміністративних протоколів за цими даними. Але, як погрожують правоохоронці, це не надовго.


Не пропустіть