Капсула часу: в Україні знайшли новенький Москвич-2141 (Фото)

Україна багата на так звані капсули часу – машини, випущені багато років тому, але знайдені в наші дні в (практично) ідеальному стані. Одна з останніх таких знахідок – Москвич-2141 з мізерним пробігом.

Як пише блогер Roma-Uaracco, автомобіль 1992 роки наїздив при першому власнику всього 161 км (зараз – трохи більше 400 км). Практично все своє життя машина простояла в сухому гаражі в одному з селищ Харківської області.

Належав музейний Москвич-2141 сім’ї голови колгоспу. Його дружина надоїла рекордні 3000 л молока і держава вирішила заохотити жінку, надавши можливість придбати автомобіль без черги.

У підсумку машину поміняли за купони (радянських рублів вже тоді не було), але їздити на ній не стали, так як в гаражі сім’ї вже було два авто – ВАЗ-2106 і Нива. А купили Москвич для того, щоб зберегти особисті заощадження: після розпаду СРСР була величезна інфляція і гроші знецінювалися щодня.

Знайдений Москвич виглядає як з салону: на сидіннях залишилася навіть заводська плівка, а на правих задніх дверях, яку жодного разу не відкривали, – свинцева пломба зі штампом АЗЛК. Також в комплекті з машиною йдуть інструкція з експлуатації, частина сервісної книжки, оригінальні пластикові ковпаки на колеса і комплект передніх бризковиків.

Під капотом Москвича – 71-сильний мотор УЗАМ-331.10, який дозволяє розвивати “сотню” за 19 с.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть