Українці пересідають на вживані автомобілі

В асоціації “Укравтопром” повідомили, що протягом 2017 роки ринок вживаних автомобілів в Україні щомісяця, крім серпня, демонстрував зростання до попереднього місяця.

Первинний ринок легкових автомобілів, що були в експлуатації, продовжує планомірне зростання – в грудні було поставлено на облік 6,44 тис. авто, що склало 41% від загальної кількості первинних реєстрацій. Про це повідомляє прес-служба асоціації “Укравтопром” з посиланням на власні дані.

У відомстві зазначили, що за підсумками 2017 року співвідношення нових і вживаних легкових автомобілів на первинному ринку також становить 59 на 41% відповідно.

“Протягом 2017 роки ринок щомісяця, крім серпня, демонстрував зростання до попереднього місяця, в результаті було поставлено на український облік 56,74 тис. імпортних легкових автомобілів з пробігом. Це перевищило показник 2016 року в 3,3 рази”, – відзначили в “Укравтопромі”.

Найбільшим попитом в минулому році користувалися автомобілі європейського походження, з яких лідируючу позицію займає Renault, яка протягом року сім разів була на вершині місячних рейтингів. Річний результат цієї французької марки – 10,45 тис. авто, більшість яких довелося на модель Megane (7,82 тис. авто). На другому рядку річного рейтингу автомобілі марки Volkswagen – 6-кратного лідера за 2017 рік. Було зареєстровано 10,07 тис. автомобілів цієї німецької марки, найпопулярнішою моделлю якої став Passat (4,69 тис. авто). Автомобілі Skoda, протягом року стабільно утримують третє місце, зареєстровані в кількості 6,77 тис. авто. Бестселером цієї марки стала Octavia (3,64 тис. авто).

Четверта позиція весь рік була зайнята маркою Opel, в результаті зареєстровано 4,49 тис. вживаних Опелів. В рамках цієї марки частіше за інших в реєстраціях відзначалася модель Opel Astra (1,9 тис. авто). Марка Nissan, незважаючи на ослаблення позицій до кінця року (в листопаді і грудні – сьоме місце), в результаті змогла втриматися в п’ятірці лідерів з показником 2,92 тис. авто. Велика частина зареєстрованих вживаних Nissan – електромобіль Leaf (2,01 тис. авто).

Джерело delo.ua

Не пропустіть