Українці перейдуть на газ, а не на електромобілі — експерт

У 2018 році продажі бензину в Україні суттєво зменшаться. Це буде зумовлено переходом власників автомобілів на газ. Електромобілі не вплинуть суттєво на ринок.

Про це на прес-конференції “Бензин дорожчає” заявив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко.

“Кількість ввезених електромобілів збільшиться. Однак вони не зможуть витіснити бензинові (автомобілі — ред.). Це ж наші дороги”, — наголосив Охріменко.

За словами експерта, об’єми продажів пропану і бутану в Україні збільшаться впродовж 2018 року і перевищать показники бензину та дизельного пального.

За словами експерта ринку нафтопродуктів Леоніда Косянчука, який був на прес-конференції, найближчим часом в Україні не спостерігатиметься розширення мережі електричних заправок. Такий прогноз зумовлений технічними проблемами.

“Для функціонування електрозаправки треба 30-60 кіловат. У нас таких мереж немає ні в Києві, ні біля Києва. Подібні новації у нас з’являться через п’ять років”, — заявив Косянчук.

Експертами, присутніми на прес-конференції було висловлено думку, що впродовж 2018 року роздрібні ціни на бензин в мережах АЗС можуть вирости на 1-1,5 гривні. Такі показники спричиняють курс гривні на Міжбанку та оптові ціни на продукти нафтопереробки.

Джерело ua.newwest.me

Не пропустіть