Простий спосіб мати машину, не витрачатися на її покупку і бензин

За даними Bloomberg New Energy Finance (BNEF), американські водії беруть в лізинг близько 80 відсотків електромобілів і 55 відсотків гібридів.

Ставки лізингу для країни коливаються приблизно в розмірі 30 відсотків (Tesla не розголошує, скільки з їх автомобілів знаходяться в лізингу – компанія продає свої автомобілі прямо, а не через дилерські центри).

Перевагу споживачів щодо лізингу підживлюється мізерним попитом на автомобілі на батарейках на ринку старих автомобілів. Частково це є наслідком державної політики, спрямованої на те, щоб стимулювати ринок електромобілів: покупці старих автомобілів не можуть отримати навіть тисячу доларів.

В останні п’ять років ціни на батареї падали в середньому на 20 відсотків на рік, за даними BNEF, оскільки заводи розширюються, а інженери вдосконалюють компоновку акумуляторів. Як і вартість акумуляторів, впали ціни і на старі електромобілі, такі як Nissan Leaf. Наприклад, Leaf 2015 року випуску з пробігом 9 тисяч кілометрів обійдеться в 11 995 доларів США – менш ніж за третину від початкової ціни, при цьому акумулятор знаходиться під гарантією до 2023 року. Таку суму середній американський водій в середньому американському автомобілі витрачає на бензин за восьмирічний період.

Джерело autotheme.info

Не пропустіть