У соцмережах зріє бойкот для АЗС через постійне зростання цін на паливо

Небувале зростання цін на бензин може змусити киян піти на безпрецедентні заходи

У соцмережах жителі столиці стали закликати бойкотувати АЗС, як це роблять в Європі. Тим самим кияни планують змусити бензинових магнатів знизити вартість продукції.

«Усім водіям! Відмінна ідея як боротися з цінами на бензин! Ціни на паливо стрімко ростуть, ще трохи і ми побачимо 30-35 гривень за літр, а може бути і більше. В Європі водії намагалися боротися з цінами акцією «Не купуй паливо один день», яка пройшла кілька місяців тому. Виробники палива лише посміялися над цим, розуміючи, що довго тривати це не може: наслідки для автовласників виявляться більш згубні, ніж для них.

Але на основі цієї акції виникла ідея нової, куди більш ефективною! Коли ціни продовжують рости з такою гнітючою стабільністю – ми повинні вживати заходів! Щоб зробити це без будь-яких незручностей для себе, протягом двох місяців не купуємо бензин і дизельне паливо на заправці найбільшого постачальника регіону. Якщо паливо не будуть купувати довгий період – продавець буде змушений знижувати ціни. Коли вони знизять ціни – інші продавці будуть змушені зробити те ж саме! Але для досягнення ефекту, нам потрібно, щоб ці компанії втратили дійсно тисячі клієнтів», – написала Еліна Галва.

При цьому план дуже простий і хитрий: не купувати бензин у найбільшого постачальника. Адже бойкотувати всіх неможливо, а ось якщо найбільший учасник ринку буде змушений знизити ціни, за ним це зроблять і інші.

При цьому автор публікації впевнена, що спільними зусиллями до акції можна підключити величезну кількість людей.

«Просто надсилайте це повідомлення і люди перестануть купувати. Якщо кожен, кому набридло платити корпораціям шалену ціну за бензин з надр своєї землі, перешле це повідомлення наступним 10 людям – вже через тиждень у цій акції братимуть участь 300 мільйонів чоловік», – стверджує вона.

Ідея моментально знайшла підтримку у інших користувачів, які впевнені, що навіть один день колективного бойкоту може вплинути на зниження цін.


Не пропустіть