Ланос вже непопулярний. Названо новий «народний автомобіль» українців

Найпопулярніший серед українців Daewoo / ZAZ Lanos за підсумками минулого року втратив своє лідерство серед колишніх в експлуатації автомобілів і тепер займає лише другу сходинку. Замість нього пальма першості тепер дісталася не менш відомому серед вітчизняних автомобілістів представнику німецького автопрому – VW Passat, Найчастіше українці купують вживані моделі, пише Автотема.

В цілому протягом минулого року в Україну було завезено понад 85 тис. одиниць вживаного автотранспорту, що майже в три рази перевищує аналогічний показник минулого року. Однак сегмент авто з пробігом на вітчизняному ринку практично не демонструє зростання, а в цілому ряді сегментів навіть спостерігається спад продажів.

Наприклад, в класі легкого комерційного транспорту (LCV) за підсумками минулого року фахівці виявили зростання імпорту на 30%, що дозволило ринку досягти величини більш, ніж 26 тис. за підсумками року.

Однак перепродажі автомобілів цього ж класу встигли скоротитися на 4%. Крім того, саме в 2017 році ринок дійшов до такої ситуації, що імпорт в країну представників двох класів – легкових машин і LCV лише трохи не дотягує до сумарного обсягу продаваних в країні нових машин, яких за підсумками 2017 року на території України було реалізовано 80271 одиниця і 7363 відповідно.


Не пропустіть