Українська фірма купила всюдихід-амфібію за $ 100 000 (Фото)

Підприємство «Укртранснафта» придбала для своїх цілей унікальний за своїми можливостями плаваючий всюдихід – за 2,78 млн гривень.

Колісний всюдихід носить назву SHERP PRO. Це російський всюдихід-амфібія на шинах наднизького тиску. Машину для «Укртранснафти» зобов’язує поставити українська компанія «Квадро Інтернешнл».

SHERP PRO має герметичний алюмінієвий кузов, завдяки чому він легко може плавати. Довжина його – 3,4 м; ширина і висота мають однакові параметри – 2,52 м. Родзинка всюдихода – запатентовані шини наднизького тиску об’ємом 800 л кожна. Завдяки пневмоциркулярній підвісці можна дуже швидко змінювати тиск в кожному з коліс. Дорожній просвіт вражає – 600 мм.

SHERP PRO приводить в рух 1,5-літровий дизельний двигун Kubota потужністю 44 к.с. Машина дуже економічна – витрата палива складає всього 2-3 літри на годину, і це на різному грунті. Об’єм стандартного паливного бака – 56 л. Але це далеко не все. Примітно, що в дисках колесах встановлені чотири каністри для палива – по 58 л кожна.

Максимальна швидкість на суші – 45 км/год, а на плаву – до 6 км/год (за рахунок руху коліс). Управління всюдихода за допомогою важелів і педалей. У салоні встановлений автономний обігрівач Webasto і є можливість обладнати чотири спальні місця.

Цікаво, що посадка на передні сидіння здійснюється через відкидний трап в носовій частині і підйомне лобове скло. Для компанії «Укртранснафта» SHERP PRO обійшовся в 2,78 млн грн.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть