У Верховній Раді зробили сенсаційну заяву щодо «євроблях»

Голова комітету Верховної Ради з питань митної та податкової політики Ніна Южаніна в інтерв’ю журналістам в черговий раз підкреслила, що тимчасове ввезення і транзит автомобілів з іноземною реєстрацією в Україні залишиться, повідомляє Автотема. Однак, українські громадяни будуть позбавлені можливості управляти такими автомашинами. Вірніше, іноземці не зможуть оформляти доручення на українців. Таким чином, за кермом авто з єврономером зможе перебувати лише іноземець, який завозив даний автомобіль в Україну. Комітетом вже розроблений відповідний законопроект.

За словами чиновниці, дані обмеження діють в Молдові і Білорусі, які свого часу також зіткнулися з проблемою «евроблях». Поліцейські мають право зупинити «евробляху», яка порушила правила перебування в країні, і доставити автомобіль до кордону.

Щодо можливості розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією Южаніна заявила, що буде справедливим, якщо водіям «евроблях» дадуть можливість легалізувати не зовсім законно ввезені в Україну автомобілі з застосуванням понижуючого коефіцієнта до ставок податків. Наприклад, розмитнення «евроблях» буде можлива при сплаті 25 – 30% від встановленої ставки мита. Однак дана процедура і розрахунок платежів буде проводитися із застосуванням діючої шкали, котра враховує вік автомобіля.


Не пропустіть