Віднайдено єдиний екземпляр ексклюзивного автобуса ЛАЗ

У 1994 році в рамках виставки «Український автобус» уперше був продемонстрований широкій публіці унікальний автобус ЛАЗ-5208, про це повідомляє Автотема. Автобус є експериментальною моделлю та був випущений у єдиному екземплярі. Ця машина є результатом роботи інженерів Львівського автобусного заводу, які окрім цього, працювали над створенням півтораповерхового туристичного лайнера. На той час модель була революційною. У якості силового агрегату використовували 7,0-літровий дизель Renault, який був здатний розвивати потужність у 240 кінських сил.

Машина тривалий час вважалася загубленою, і лише в 2017 році була виставлена на продаж в Інтернеті. Раритетний автобус одразу придбав відомий колекціонер автобусів ЛАЗ Вадим Навроцький.

Транспортний засіб зараз знаходиться в реставраційному цеху, маємо надію, що ЛАЗ-5208 буде представлений в оновленому вигляді широкому загалу в рамках фестивалю ретро-техніки «Old Car Land 2018», який буде проходити у Києві у Державному музеї авіації з 27 квітня по 1 травня 2018 року.


Не пропустіть