В Україні хочуть випускати авто, яке має замінити застарілий Lanos

Найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) розглядає можливість серійного виробництва нового автомобіля, який стане альтернативою Lanos.

Про це розповів власник корпорації «УкрАвто» Таріел Васадзе в інтерв’ю Liga.net. “Lanos ще міг би жити – це було гарне авто за співвідношенням ціна/якість. Але прийнято рішення припинити виробництво. Ведемо переговори, щоб поставити на його місце більш модернізовану машину. Однак, вона з’явиться не раніше, ніж через два роки”, – повідомив Васадзе.

За його словами, економічно доцільний обсяг виробництва – 50 тис. автомобілів в рік. “А це можливо, коли внутрішній ринок досягне розміру не менше ніж 300 тис. нових легкових автомобілів”, – сказав Васадзе.

Як повідомляв УНІАН, ЗАЗ зупинив виробництво автомобілів моделі Lanos і планує сконцентруватися на випуску комерційної техніки. “Ми призупинили виробництво автомобілів моделі Lanos. Причиною цього рішення стала економічна ситуація в країні та зниження попиту на машини. Також вплинула проблема ввезення дешевих старих машин в обхід розмитнення”, – повідомили в прес-службі.

Зазначається, що на даний момент компанія зосередиться на випуску комерційної техніки.


Не пропустіть