Китайська Geely купує акції німецького автовиробника Daimler

Китайська компанія Geely придбала акції німецького виробника легкових і вантажних автомобілів Daimler, який володіє, зокрема, виробництвом Mercedes-Benz. Про це повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, знайомі з ситуацією.

Розмір придбаної частки невідомий, але, найімовірніше, не перевищує 3%, оскільки при придбанні частки, яка дорівнює або перевищує 3%, Geely була б зобов’язана розкривати інформацію німецьким контролюючим органам.

Також невідомо, чи прагнула Geely купити більшу кількість акцій Daimler.

Нагадаємо, в листопаді Daimler відкинула пропозицію Geely про покупку до 5% акцій за допомогою розміщення акцій з дисконтом. Причиною відмови Daimler випускати нові акції стало небажання знецінення частки нинішніх акціонерів.

Тепер Geely пішла іншим шляхом – частка в Daimler буде сформована за рахунок покупки розміщених акцій.

“Дії Geely сигналізують керівництву Daimler про серйозність її намірів і про намір продовжувати інвестувати в Daimler”, – повідомив один з джерел на умовах анонімності.

Ряд джерел передбачає, що китайський автовиробник хоче отримати доступ до технології виробництва акумуляторних батарей Daimler і збирається відкрити підприємство з виробництва електромобілів в китайському місті Ухань.

Китайські автовиробники змушені шукати можливості розширення виробництва електромобілів і гібридних автомобілів з огляду на нові жорсткі виробничі квоти, які вводить держава в спробі знизити рівень смогу в містах та зменшити залежність Китаю від нафти, відзначається в повідомленні.


Не пропустіть