Водіям заборонили використовувати телефон навіть в машині, що стоїть

Французький суд заборонив водіям користуватися мобільними телефонами в своїх автомобілях, навіть коли вони зупинилися, з’їхали на узбіччя або включили аварійні вогні, пише The Local.

Фактично водії можуть бути покарані за використання мобільного телефону в будь-який час, за винятком, коли автомобіль припаркований в спеціально відведеній зоні паркування.

За порушення правил автолюбителя оштрафують на суму до 135 євро, також він отримає три штрафні бали, які не згоряють три роки. Таким чином, у Франції водіїв, які розмовляють по телефону в машині, що стоїть, прирівняли до тих, хто говорить під час руху, оскільки для останніх покарання аналогічне.

При цьому нове правило стосується тільки автолюбителів, які тримають телефон у руці. За користування гучним зв’язком водіїв штрафувати не будуть. Є і ще один виняток: автомобілістам як і раніше дозволено дзвонити, якщо їх машина зламалася.

Новий закон був прийнятий після того, як в 2017 році автолюбитель намагався оскаржити штраф, який йому виписали за використання телефону під час паркування на круговому перехресті з включеними аварійними вогнями.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть