Підвищення штрафів для водіїв: що варто знати

Незалежне соціальне опитування показало, що українці вважають доцільним підвищення штрафів за порушення правил дорожнього руху. Населення підтримує і рішення уряду щодо встановлення автоматичних засобів фіксації високої швидкості руху транспортного засобу.

Як повідомляє “Народна Правда” з посиланням на “Автовод”, 61% респондентів переконані, що хаос на дорогах та масштабні ДТП спричинені порушенням водіїв правил дорожнього руху (ПДР). 59% українців вважають правильним збільшення розмірів штрафів, а 27% впевнені, що це є необхідністю для врегулювання ситуації на дорозі.

Встановлення на дорогах відеокамер, які фіксуватимуть порушення ПДР, підтримало 59% опитаних громадян, а 29%, навпаки, заявили, що вважають цю міру вимушеною.

Як раніше писала “Народна Правда”, українським водіям знову приходитимуть “листи щастя”. З 1 січня нинішнього року в населених пунктах обмежили швидкість із 60 до 50 км/год. Такі обмеження діють у країнах Європи. Крім того, відновлять автоматичну фото- та відеофіксацію ПДР. Вона повинна запрацювати вже у першому кварталі цього року, кажуть в МВС.


Не пропустіть