Незвичайна вантажівка зі Швейцарії на українських дорогах (Фото)

На вулицях Києва була помічена незвичайна вантажівка зі Швейцарії. Машина вся розмальована червоними хрестами, а на боковинах кабіни знак з перекресленим автоматом «Калашникова». Виявляється, так виглядає автомобіль Міжнародного комітету Червоного Хреста, штаб-квартира якого знаходиться в Женеві. І не випадково на вантажівці швейцарські автономери.

Дана машина привезла в Україну гуманітарний вантаж (продукти харчування та засоби гігієни) в рамках програми допомоги переміщеним особам в результаті конфлікту на сході країни.

Що ж стосується самого автомобіля, то це Renault Trucks серії С. Модель сімейства С (Сonstruction) розроблена для важких умов експлуатації, в тому числі для будівельного сегменту. Її відрізняють посилена рама, більш міцна підвіска коліс. Зовні машини цієї серії легко відрізнити по потужному бамперу зі змінними металевими вставками по краях, а також решіток на фарах.

У нашому випадку з гуманітарною допомогою приїхала вантажівка з колісною формулою 6х4, обладнаний спальною кабіною з низьким дахом і оснащений турбодизельним двигуном в 380 к.с. На рамі встановлено цікавий кузов зі зсувними тентованими боковинами (шторами) – від французького виробника REGNAULT Carrossier Constructeur.

Ця компанія заснована 130 років тому і сьогодні випускає різні надбудови для вантажівок – бортові, тентові (як в нашому випадку), самоскидні, а також коневозки, ремонтні майстерні; є кузова і для армійських автомобілів.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть