Чому перед використанням кондиціонера важливо провітрювати автомобіль

Сучасні автомобілі в своїй більшості обладнані кондиціонерами повітря, які дозволяють не тільки охолоджувати повітря, але й обігрівати салон машини. Завдяки цьому багато водіїв практично ніколи не відкривають вікна. Така звичка може призвести до великих проблем зі здоров’ям.

Вся справа в тому, що автомобіль, який перебував у закритому стані, містить у своєму салоні деяку кількість бензолу (токсин, який вражає кістки, печінку, нирки і може провокувати рак). Ця речовина є складовою частиною бензину, а його молекули можуть потрапляти всередину повітрянозабірної системи з двигуна. При тривалому знаходженні автомобіля під прямими сонячними променями (досить нагрівання до температури від 16 градусів Цельсія), концентрація бензолу в салоні може в 40 разів перевищувати допустимий санітарний рівень.

Саме тому всі виробники транспортних засобів рекомендують провітрювати автомобіль перед використанням кондиціонера. Вікна чи двері можна закривати лише через кілька хвилин після запуску мотора і кліматичної системи. Таким чином ви зможете убезпечити себе і своїх пасажирів від незв’язних вуглеводнів, які містяться в бензині.

Джерело visti.pro

Не пропустіть