У поліції вирішили ускладнити життя автовласникам

По правову допомогу до страхової компанії звернувся водій, якому представники Національної поліції вписали штраф за те, що страховий поліс не відповідає законодавству України.

“В кінці лютого до нас із заявою звернувся клієнт, який придбав електронний поліс ОСАГО: поліція виписала йому протокол за те, що страховий поліс не відповідає законодавству України”, – повідомили в одній із компаній.

У страховій компанії наполягають на законності своїх дій. Вони посилаються на розпорядження Нацкомфінпослуг, узгоджене з Міністерством внутрішніх справ і зареєстроване в Міністерства юстиції 27 вересня 2017 року, в якому йдеться про те, що договір ОСАГО може бути оформлений “в паперовій формі або шляхом направлення візуальної форми страхового поліса з відображенням даних електронними засобами у формі, придатній для сприйняття його змісту людиною і відтворення на папері“.

Нагадаємо, 7 лютого набуло чинності розпорядження Нацкомфінпослуг, яким страховим компаніям дозволили укладати договори автострахування через Інтернет.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть