Коли впадуть ціни на електромобілі: експерт дав оптимістичний прогноз

Якщо сьогодні в усьому світі налічується всього 2 млн електромобілів, то до 2035 року їх кількість зросте в 70 разів, переконані аналітики Центру Разумкова. За підрахунками експертів, до 2040 року 35% всіх продажів нових автомобілів у світі буде припадати на електрокари. В Україні, як зазначають фахівці, 25% всіх машин будуть електричними. Причому значні запаси літію і нікелю дозволять Україні самій виробляти акумулятори для машин, повідомляє “Сегодня”.

За оцінками експертів, вже через 5 років, до 2022-го, електромобілі будуть коштувати стільки ж, скільки і їх аналоги на викопному паливі. Цього вдасться досягти за рахунок зниження вартості зберігання енергії – в світі вже вигадують все нові типи акумуляторів для електрокарів.

“Один з ключових трендів – зниження вартості акумуляції енергії і нарощування обсягів її зберігання. Головною перешкодою для відновлюваної енергетики залишається відсутність достатньої кількості маневрових потужностей. Але сьогодні світ активно просувається в напрямку зниження вартості зберігання енергії. За останні кілька років різко збільшилася кількість патентів на розробку нових видів акумуляторів. Причому збільшення патентів відбувається в геометричній прогресії. Це говорить про те, що в найближчі 4-5 років ми очікуємо дуже серйозний ривок в цьому напрямку і здешевлення вартості енергії. Фактично будуть зняті всі перешкоди для відновлюваних джерел енергії”, – спрогнозував аналітик Центру Разумкова Володимир Омельченко.


Не пропустіть