Через Україну прокладуть сучасний автобан. Скільки коштуватиме проїзд?

Новий автобан GO Highway має поєднати українські чорноморські порти Одеси та Миколаєва з польськими портами на Балтійському морі у Гданську та Гдині. Магістраль проходитиме через Хмельницьку область, частиною траси М-12.

Законопроект про концесійні автошляхи уже прийняли, але про вартість проїзду не повідомляли. Уже скоро приватні компанії зможуть будувати дороги та брати плату за проїзд. Та слід зазначити, що паралельно з платними дорогами функціонуватимуть альтернативні безкоштовні траси. А концесійною може бути виключно нова дорога, яка пролягає паралельно до існуючої. Тож водії матимуть право обирати: їхати платною дорогою чи безкоштовною.

Про вартість проїзду по платних дорогах розповів Славомір Новак, керівник Державного агентства автомобільних доріг України в ексклюзивному інтерв’ю РБК-Украина. Він вважає, що В Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна перевищувати 10 євроцентів.

“Звичайно ж, в Україні проїзд буде дешевшим, ніж в ЄС. В Євросоюзі вартість проїзду варіюється від 10 до 30 євроцентів. В Україні вартість проїзду по концесійній дорозі не повинна бути вище, ніж 10 євроцентів”, – зазначив Новак.

Максимальний розмір плати за проїзд визначатиме Кабмін.

Джерело mashyna.com.ua

Не пропустіть